Jämför vägassistansförsäkring

Vilken vägassistansförsäkring som passar dig, och om du ens behöver en, beror på din situation och din bil. Kanske ingår assistans och bärgning i din vanliga bilförsäkring, kanske erbjuder din billeverantör en egen försäkring för om olyckan är framme på vägarna.

Vi jämför assistansförsäkring från några av de vanligaste aktörerna på marknaden, från försäkringsbolag som erbjuder assistansförsäkringar som tillägg, till separata assistansbolag som erbjuder försäkringar direkt till sina kunder.

Ska man ha vägassistansförsäkring?

En assistansförsäkring liknar i hög grad den ”räddningsförsäkring” som ingår i bilens hel- eller halvförsäkring. Om du alltså redan har en försäkring för bilen kan en separat assistansförsäkring innebära en onödig dubbelförsäkring. Vissa assistansförsäkringar har dock ett mer täckande skydd och erbjuder saker som räddningsförsäkringen inte gör.

Kort sagt: prata med ditt försäkringsbolag innan du tecknar en separat vägassistansförsäkring, så att du inte betalar för något du redan har! Läs mer hos Konsumenternas.

Teckna assistansförsäkring hos Assistansbolaget

Ett av de assistansbolag som erbjuder en egen vägassistansförsäkring är Assistansbolaget. Här tecknas försäkringen för en person, så att det inte spelar någon roll om bilen som körs är din eller en hyrbil. I assistansförsäkringen ingår reparation, bärgning, hotell och hyrbil. Hos ett assistansbolag får du service och försäkring från en och samma aktör.

Hitta bästa assistansförsäkring för bil

Bolag Självrisk Hyrbil Kostnad Kommentar
0 kr 3 dagar Från 49 kr/mån Personbunden vägassistansförsäkring istället för fordonsbunden.
0 kr 3 dagar Tillägg 24 kr/mån Tilläggsförsäkring till bolagets Bilförsäkring.
0–1 500 kr 45 dagar Ingår i bilförsäkring Självriskens kostnad beror på vilken av If:s bilförsäkringar du har.
0 kr 3 dagar N/A Endast för Volvo-bilar.
0 kr 2–5 dagar Från 36 kr/mån Har flera olika assistansförsäkringar i olika nivåer.
0 kr 2 dagar N/A Erbjuder även separat försäkring för motorcykel.