MINI Cooper SE

MINIs första helt elektriska bil, Cooper SE, lanserades 2020. Märkets former och karaktäristiska utseende återkommer i Cooper SE, men både designen och funktionaliteten är uppdaterad.

MINI Cooper SE finns idag tillgänglig i tre modellpaket: Essential, Experience och Maximise. Modellerna skiljer sig främst åt i fråga om tillval och lyxnivå, med Maximises panoramaglastak och exklusiva lack och läderklädsel.

Modell Batteri Motoreffekt MINI Cooper SE Räckvidd Högsta hastighet
32,64 kWh 135 kW 23,4 mil 150 km/h

MINI Cooper SE Pris och återförsäljare

Nypris för MINI Cooper SE Essential är från 368 000 kr. Experience får du betala 392 500 kr för, och Maximise går på 425 400 kr. Du kan boka provkörning och få en offert hos en auktoriserad återförsäljare som Bavaria. Här hittar du nya och begagnade MINI Cooper SE, och mängder av andra modeller från BMW och MINI.

MINI Cooper SE – Test och omdömen

Cooper SE var en efterlängtad nyhet när den lanserades, och många var försiktigt positiva till en helt elektrisk MINI-modell. M3 hyllade bilens köregenskaper och design, men var mer skeptiska till räckvidden och bagageutrymmet. Gröna Bilister lyfter priset och säkerheten som positiva sidor, men ogillar räckvidden, antalet sittplatser och laddtiden. Hos Högsta Växeln får MIN Cooper SE ett samlat betyg av 3,6/5.

En elbil