Elbilar från märket MG

MG, står för Morris Garages, är ett välkänt brittiskt bilvarumärke med en rik historia, de gick i konkurs 2005 och sedan 2006 ägs de av det statliga kinesiska bolaget SAIC Motor. 2021 återlanserades MG som nu har gått in i elbilsmarknaden med stor framgång.

MG erbjuder ett brett utbud av elbilar som kombinerar modern teknologi, stil och prestanda. I den här artikeln går vi igenom vilka modeller de har, vart du kan köpa begagnade elbilar ifrån MG, för- och nackdelar med att köpa nytt eller begagnat.

Olika modeller

Elbilsmodeller från MG erbjuder modern teknik, snygg design och hög prestanda, kombinationen av detta har gjorde dem till ett populärt val för många som är intresserade av att köpa elbil. MG bilar kommer i flera modeller som passar de flesta, från små stadsbilar till stora SUV och familjevänliga kombibilar. Räckvidden är lång och elbilarna har kraftiga motorer men körningen är tyst.

MG ZS EV

Årsmodell Batteri Motoreffekt Räckvidd Högsta hastighet
2021 44,5 kWh 105 kW 263 km 140 km/h

MG5 EV

Årsmodell Batteri Motoreffekt Räckvidd Högsta hastighet
2022 61,1 kWh 115 kW 400 km 185 km/h

MG Marvel R

Årsmodell Batteri Motoreffekt Räckvidd Högsta hastighet
2022 70 kWh 212 kW 370 km 200 km/h

MG HS Plug-in Hybrid

Årsmodell Batteri Motoreffekt Räckvidd Högsta hastighet
2021 16,6 kWh 209 kW (kombinerad) 209 kW (kombinerad) 209 kW (kombinerad)

Köpa begagnad MG

Att köpa en begagnad MG är ett smart val för dig som söker en pålitlig elbil med stilren design och hög prestanda. Många bilhandlare erbjuder bilar från MG i gott begagnat skick, med många mil kvar. Utforska marknaden och hitta en bilhandlare som har en prisvärd miljövänlig bil som passar dig.

Niemi Bil

Neimi bil har ett stort utbud av begagnade bilar från MG, de är Norr- och Västerbottens största bilhandlare och erbjuder hemkörning av bilar till hela Sverige. Niemi bil är experter på att alla typer av bilar och de hjälper dig att hitta en begagnad elbil efter dina behov. De erbjuder även flera alternativ av finansiering och försäkringsalternativ vid ditt bilköp.

Köp din MG från Niemi bil

Holmgrens bil

Holmgrens bil är en av Sveriges största familjeägda bilhandlare med butiker på tretton platser i Sverige där du har möjlighet att provköra en bil ifrån MG. De erbjuder ett stort utbud av begagnade bilar från MG, så det är garanterat snabb leverans. På Holmgrens kan de hjälpa dig att sälja din gamla bil eller göra ett inbyte när du vill byta upp dig.

Köp din MG från Holmgrens

Bilweb

Bilweb är en av Sveriges största marknadsplatser online, de samlar nya och begagnade bilar från Sveriges bilhandlare på en och samma plats. Alla bilhandlare som är anslutna är professionella, testade och de följer konsumentköplagen, vissa bilar har även förlängd garanti. Att köpa en begagnad MG från Bilweb kostar mellan 179 900 och 494 990 kronor.

Köp din MG från Bilweb

Carla

På Carla har de begagnade bilar från MG i flera modeller som MG4, MG Marvel R och MG5. Du kan enkelt se deras utbud och köpa bilen online, de levererar sedan bil hem till dig gratis och du får provköra den utan extra kostnad i 14 dagar. Under provkörningen gäller rulla ut försäkring och du har alltid fri retur och 12 månaders garanti.

Köp din MG från Carla

Ny eller begagnad bil?

När du väljer mellan att köpa en begagnad eller ny bil finns det en del att ta hänsyn till. Vi listar för- och deldelar med båda alternativen för att du lättare ska kunna ta ett beslut.

Fördelar med att köpa en ny bil:

 • Nya bilar kommer med fabriksgarantier som täcker eventuella problem under de första åren.
 • De har den senaste teknologin och säkerhetsfunktionerna.
 • Mindre risk för reparationer och underhållskostnader de första åren.
 • Nya modeller är ofta mer bränsleeffektiva och miljövänliga.

Nackdelar:

 • Högre pris vid inköp
 • Värdeminskning

Fördelar med att köpa en begagnad bil:

 • Begagnade bilar är billigare än nya bilar, vilket ger mer för pengarna.
 • Den största värdeminskningen har redan skett, så du förlorar mindre i värde över tid.
 • Försäkringskostnader är ofta lägre för begagnade bilar.
 • Tillgång till tidigare modeller som kanske inte längre är tillgängliga som nya.
 • Tillgång till all tidigare historik om bilen.

Nackdelar:

 • Högre underhållskostnader
 • Mindre garantiskydd